donderdag 29 juli 2010

Kom verder en wees welkom!

Ben druk bezig met de hal van Shabby Chic Petite. In het vorige huis vond ik de trap zo'n vreselijk obstakel waar je veel ruimte door verliest. Ik heb besloten in dit huis de trap in de hal een een centrale plaats te laten innemen. Dit betekende wel dat er een kromming in moest zodat je goed de zijkant van de trap kan zien. Dat werd dus meten, rekenen, zagen en proberen. De trap kan nu tegen de achterwand geplaatst worden. De trap is wit geverfd, daarna 'oud' gemaakt en de treden zijn afgewerkt met balsahout. Als laatste een trapleuning in elkaar gezet en erop gemonteerd.
I'm busy with the entrance hall of Shabby Chic Petite. In the previous house the staircase took up so much space I decided to make the stairs in this house an eyecatcher. I altered the original stairs, painted it white, aged it with brown paint and covered the steps with balsa wood. Finally made the banister.
Nu de trap klaar is, heb ik de muren van de hal weer in karton uitgeknipt, deze eerst met Gesso geverfd en daarna met gebroken wit en kleurnuances van grijs en bruin.
After having done the stairs I made cardboard templates of the walls and painted them with Gesso. After drying i coloured them offwhite with nuances of grey and brown.
3 opmerkingen:

 1. Goed bedacht om dat van karton te doen, maar doe jij geen verlichting dan, of gaat dat wel makkelijk achter het karton weg?
  En waarmee plak je het karton dan op de muur?

  Groetjes Jody.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel knap gedaan Peggy, in mijn huis zat de trap er al in gelukkig. Maar inderdaad, het neemt veel te veel ruimte in beslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Nelleke, dank je wel. De trap naar de zolderverdieping moet ook nog een plekje krijgen, ik zit er aan te denken die achter een muurtje te plaatsen. Een trap naar zolder die staat in een slaapkamer staat zo vreemd. Maar goed...dat zie ik wel als ik op die verdieping bezig ben.

  @ Jody, ja, ik doe wel verlichting. De gaten in het plafond boor ik wel voor, als de kamer klaar is dan. Zo weet ik precies waar ik het licht wil hebben. Alle snoertjes vallen weg onder de vloeren of muren die allemaal los staan. Ik plak het karton van de muren of de vloeren dus niet vast. De losse muren zijn behoorlijk stevig doordat ik met Gesso werk en goed plat laat drogen. De muren klemmen tegen elkaar op. Soms als een muur toch blijft wijken doe ik aan de achterkant een dotje Tacky wax (geen lijm). Tot nu toe werkt het prima en het grote voordeel is dat ik alles er weer uit kan halen als het nodig is, bijvoorbeeld om snoertjes weg te werken.

  Groetjes,
  Peggy
  (p.s. ik zal foto's maken van hoe ik het doe met de muren van de hal en ze op het blog zetten)

  BeantwoordenVerwijderen